Hr Solutions

Vrouwen bluffen niet

vrouwenbluffennietVraag je je soms af hoe je best met collega’s van het andere geslacht omgaat? En zou er nu echt een verschil zijn tussen mannen en vrouwen, en zo ja, wat is dat dan?

Het antwoord op die vragen vind je in het boek ‘Vrouwen bluffen niet’, van Monic Bührs en Elisa de Groot. Ik las het boek ter voorbereiding van het Febelfin-event “Stratego® for women” waar ik gastspreker was, samen met Monic Bührs. De titel verwijst naar ‘Stratego voor vrouwen’, waarover ik vroeger al schreef.

Ik bereidde het debat voor met een vriendin om zo genoeg concrete voorbeelden te kunnen aanhalen. Het was frappant hoeveel we tegen dezelfde dingen opbotsten. Grote en kleine dingen waar we dagelijks of toch regelmatig tegenaan lopen. Situaties die ook terugkwamen in het nieuwe boek van Monic.

Het boek is kort – zo’n 90 pagina’s – en leest als een trein. Je krijgt een paar cruciale inzichten in de manier waarop mannen en vrouwen functioneren en hoe dit tot verwarring en irritatie kan leiden. De auteurs geven gevat en helder ook een aantal praktische tips die je onmiddellijk in de praktijk kan toepassen.

Het doel van dit boek is de ongeschreven regels in kaart te brengen om op die manier met gebundelde krachten – mannen en vrouwen – de organisatie tot een hoger niveau te tillen.

Handig, to-the-point en relevant: een aanrader!