Hr Solutions

Strategisch onderhandelen voor vrouwen

strategischonderhandelenUit ervaring weet ik dat ik goed kan onderhandelen. Ik sleep meestal meer afspraken, meer opbrengst, meer kortingen, … uit de brand. Alleen doe ik het niet altijd voor mezelf. Met de opstart van mijn eigen zaak wilde ik daar meer aandacht aan besteden. Waarom kom ik niet altijd op voor mezelf?

Bij het lezen van het ‘Stratego voor vrouwen’ verwezen de auteurs meermaals naar ‘Onderhandelen voor vrouwen. Krijgen wat je wilt, ook voor jezelf’. Hoog tijd dus om me in dat boek te verdiepen.

Het boek geeft aan dat onderhandelen één van de belangrijkste onderdelen is van het strategische spel in een organisatie. Het is volgens de auteurs het middel bij uitstek om invloed uit te oefenen en iets van iemand gedaan te krijgen.

Want, zeggen ze, als je goed kan onderhandelen:

  • krijg je hogere waardering in de organisatie
  • krijg je meer kansen om je verder te ontwikkelen
  • ben je meer tevreden over je positie, salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden
  • ben je geneigd om langer bij de organisatie te blijven werken.

Dit boek is een gebruiksaanwijzing over hoe je je stap voor stap kan voorbereiden op een onderhandeling. En ze verwoorden ook de don’ts, waar je in andere boeken meestal enkel de do’s voorgeschoteld krijgt.

Voor mij is het een boek dat ik telkens ter handen neem wanneer ik mij aan het voorbereiden ben op een bespreking, onderhandeling, salesgesprek, … en ik moet zeggen: het werkt!

Wat mij betreft mag in de titel ‘voor vrouwen’ best weggelaten worden en is boek ook voor mannen handig en nuttig. Een aanrader!