Hr Solutions

Open deuren

“Life is no straight and easy corridor along which we travel free and unhampered, but a maze of passages, through which we must seek our way, lost and confused, now and again checked in a blind alley.
But always, if we have faith, a door will open for us, not perhaps one that we ourselves would ever have thought of, but one that will ultimately prove good for us”

Ik ben niet zo gek op quotes maar deze van de Schotse schrijver Cronin stond in een klein boekje dat ik van een klant kreeg. En hij bleef hangen. Hoe meer ik hem lees, hoe meer waarheid ik erin terugvind. Waarheid over de coachingtrajecten die ik afleg met mijn klanten. En waarheid over mijn eigen pad, dat soms recht naar zijn doel gaat, maar soms ook meer op een Walibi-rit lijkt. En ja hoor, ook ik heb al mijn ‘fair share of blind alleys’ gekend.

Eén ding heb ik geleerd: uitdagingen zijn er om aan te gaan. We moeten verder en er is altijd wel een deur en een uitweg. Af en toe moet je ’s een weg inslaan die doodloopt. Dat zijn vaak momenten waarop je heel veel over jezelf leert, en dat helpt dan weer op momenten dat het pad wel rechtdoor gaat.